Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

«’71»




Παρασκευή 22, Σάββατο 23,
Κυριακή 24 Μαΐου στις 20:30


Η αγγλική βραβευμένη ταινία «’71» του σκηνοθέτη Γιαν Ντεμάζ έρχεται στο «Μαρούλα» στις 22, 23 και 24 Μαΐου, στις 20:30,  συνεχίζοντας το ταξίδι μας στο σινεμά του κόσμου.
Το έργο είναι ένα φιλμ αριστοτεχνικής σκηνοθεσίας και καταιγιστικής δράσης, που μας μεταφέρει στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη λόγω του εμφυλίου πολέμου.
Πρωταγωνιστής ένας νεαρός βρετανός στρατιώτης, ο οποίος βρίσκεται άοπλος ανάμεσα στους αντιπάλους του.
Υπόθεση: Το 1971 στη Βόρεια Ιρλανδία οι συγκρούσεις κλιμακώνονται.  Ένας νεαρός Βρετανός στρατολογείται στο Μπέλφαστ. Η πόλη είναι διχασμένη σε «πιστούς» Προτεστάντες και «εχθρικούς» Καθολικούς. Και οι δύο πλευρές έχουν παραστρατιωτικές οργανώσεις, ενώ συμμορίες του δρόμου και μυστικοί πράκτορες προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα, ο καθένας με βάση τις αρχές τους.     
Μία περιπολία μετατρέπεται γρήγορα σε συμπλοκή και ο άτυχος στρατιώτης θα μείνει πίσω. Η επιστροφή στη βάση του είναι μια οδύσσεια γεμάτη φόβο και απόγνωση. 
Η ταινία έλαβε το Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής- Ειδική Μνεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2014 και τη χρυσή Αθηνά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνα «Νύχτες Πρεμιέρας 2014».
Επίσης, αποτέλεσε επίσημη συμμετοχή στο τμήμα Discovery του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο 2014.

Περιπέτεια, 2014, εγχρ.
Σκηνοθεσία:  Γιαν Ντεμάνζ
Πρωταγωνιστούν:  Τζακ Ο’ Κόνελ, Σον Χάρις, Πολ Άντερσον, Σαμ Ριντ
Ώρα προβολής: 20:30
Διάρκεια: 99’
Γενική είσοδος:  6 ευρώ
Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου